Linkek a témában:
Szeretem a Gyulait!
A Gyulai lényege több mint 150 éve változatlan - kiváló alapanyagok, szakértelem és egy csipet a gyulai lélekből. Ezért lehetünk a jelenünkre ugyanolyan büszkék, mint a múltunkra. Reméljük ez még legalább 150 évig így is lesz!
Gyulai kolbász recept a klasszikus módon
A gyulai kolbász és a csabai kolbász fogalom a magyar gasztronómiát követők, szeretők szemében. Mind a kettő hungarikum, ha megkérdünk egy külföldit mi jut eszébe hazánkról, a kolbászt tuti mondani fogja.
A gyulai kolbász receptje titkos is meg nem is! Aki eladásra gyártja, igyekszik titokban tartani, azonban ha elmegyünk Gyulára biztosak lehetünk benne, hogy mindenki fejből fújja, az igazi gyulai receptjét! Lássuk is a klasszikus gyulai kolbász receptjét, egy kis történelmi bevezetéssel! Bárki elkészítheti egy kis gyakorlattal!
Az eredeti gyulai kolbász recept: így készül a tökéletes házi kolbász
Gyulai házi kolbász recept az eredeti gyulai kolbász recept szerint: így készül a kolbász recept gyulai módra, ez a gyulai kolbász összetétele a gyulai kolbász mintabolt szerint.
Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász (OFJ)
A Gyulai kolbász vagy Gyulai pároskolbász OFJ kellemesen füstös és fűszeres illatú termék, harmonikus ízét és aromáját a felhasznált fűszerek keverékének köszönheti. A 18–26 cm-es hosszúságú kolbász forgalomba hozható páronként körcímkével ellátva, illetve szeletelve is.
A díjnyertes magyar kolbász telt íze és állaga valóban páratlan.
Gyulai Kolbász Múzeum
A gyűjtemény alapjainak lerakása még 1985 előtt kezdődött, amikor Szigethy Attila a Gyulai Húskombinát akkori beruházási főosztályvezetője felismerte annak a jelentőségét, hogy a Gyulai kolbász fellegvárában méltó elismerést érdemelnek azok az elődeink, akik küzdelmes példaértékű munkával, irigylésre méltó emberi hozzáállással megvalósították mindazt, aminek ma a Gyulai kolbász és Gyula a világhírnevet köszönheti.