Linkek a témában:
Nürnbergi kolbász (1940) - Disznóvágás, feldolgozás
Ez a régi recept már azt a fűszerezést írja, melyet a német áruházi láncok által árusított apró "Nürnberger Rostbratwürste" esetében érezhetünk.
Grill Master Nürnbergi-stílusú grillkolbász 300 g
Összetevők
Sertéshús (92%), Jódozatlan étkezési só, Fűszerek, Glükózszirup, Dextróz, Maltodextrin, Élesztőkivonat, Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Stabilizátor (difoszfátok), Aroma, Juhbél
A termék mustárt és zellert tartalmazhat.
Nagy, német grillkolbász teszt
A pirospaprika hiánya miatt fehér, nagyon összetett fűszerezésű nürnbergi, bajor, thüringiai néven kapható fehérkolbászok a grill szezon pikáns főszereplői lehetnek. Mint minden terméknél, így a fehér kolbászoknál is van olyan alacsony minőségű termék, ami nagyon rossz első találkozást okozhat ezzel a kiváló, német finomsággal. Ezért vakteszteltük most a magyar piacon kapható 12 különféle fehérkolbászt.
Grillkolbász, ahogy még nem próbáltad - 5 ínycsiklandó recept!
Süsd meg parázson vagy grillserpenyőben, körítsd német vagy japán módi szerint a nálunk is kapható közkedvelt nürnbergi grillkolbászt!
A fehér kolbász titka - Mitől fehér és miért idegenkedünk tőle?
A fehér színnek egyszerű a magyarázata. Nincs benne paprika és rendkívül minőségi, gondos munkával lágyra darált hozzávalókból készül. A fehér kolbásztól való idegenkedés is leginkább a színének tudható be. Mi, magyarok nem ehhez szoktunk. Pedig érdemes lenne megkóstolni.
A müncheni fehérkolbász igazi csemege, aki egyszer megkóstolja, máskor is szívesen fogyaszt belőle. Kicsit laktatóbb, mint a hagyományos magyar paprikás változat. Fogyaszthatjuk salátával, mustárral, de uborkával is kitűnő.